Elikkäs, värjään hiuksiani hennalla. Puhdas henna on turvallista, eikä sisällä mitään ylimääräistä. Puhtaasta hennasta saatava väri on aina punaista. Mustaksi hennaksi sanotaan Indigo Tinctoria nimistä kasvia, eikä se ole hennaa. Siitä saatava väriaine on sinistä. Hennan kanssa sekoitettuna saadaan ruskean eri sävyjä ja kaksivaiheisesta värjäyksestä saadaan mustaa. (Ensin värjäys hennalla, sitten Indigolla). Jos joku tarjoaa mustaa hennaa, kannattaa kysyä onko seos hennaa vai indigoa. Ulkomailla tarjottavat "hennatatuoinnit" eivät välttämättä sisällä lainkaan hennaa, vaan väriainetta ja hapetetta nopean värjäystuloksen saamiseksi. Ostan hennani HennaForHair- sivuston kautta, (Mehandi.com) on sivustoon liitetty nettikauppa. Ne ovat puhtaita ja tasalaatuisia sekä BodyArt-laatuisia.(värjäysteho on loistava myös iholle ja jauhe on todella hienojakoista) Käytin aikaisemmin Jamila-hennaa mutta huomasin että laatu vaihtelee paljon. Niitä ei ole testattu joten eivät ole täysin tasalaatuisia, joistain pusseista sain todella hienon punaisen ja joista väri jäi laimean oranssiksi. Hennalajikkeitakin on erilaisia, Yemen-hennalla saa tummimman lopputuloksen ja se tarttuu harmaaseenkin hiukseen hyvin. Ja joku voi kysyä mistä tiedän onko henna puhdasta ilman kemikaaleja jne.. Jos myyjä myy paskaa, maine leviää kyllä erittäin nopeasti ja tietoa saa kyllä jos tietää mistä etsiä. Luotettava myyjä on hyvä lähtökohta ;)  Henna ei tummenna/vaalenna hiusta vaan muodostaa sävynsä värjääjän oman hiuksen sävystä, lopputulokseen vaikuttaa tietysti myös hennalajike,lämpötila jne. Jos kaverilla on hieno kuparisävy, se ei omassa päässä ole välttämättä sama. Hennaa ei saa myöskään pois värinpoistolla,(saattaa saada, mutta hyvin huonosti) koska värinpoisto on suunniteltu kemiallisen värin poistamiseen, eikä henna sisällä niitä kemikaaleja joita kaupan värit=ei ole mitään kemikaaleja joihin reagoida. Hennalle voi olla myös allerginen. Mutta kuviin siis->

Muoviastia, sitruuna (ei ole pakko olla) ja hennapussi.Kumihanskat ehdottomat värjäysvaiheessa elleivät oranssit kädet innosta (been there done that:D) Käytän tässä Hennaforhairista Punjabi Prime-hennaa. Sadan gramman pussi riittää juuriin. Hiukseni ovat takapuoleen asti enkä värjää koskaan muuta kuin juuret. Sekoitan ainekset astiassa niin että mössä näyttää tältä:

Tuoreena mömmö on vihreää. Suljen astian kannella tai kelmulla ja jätän huoneenlämpöön n. 24 tunniksi. Teen mömmön kylmään veteen ja mömmö saa olla tässä vaiheessa paksua, juuri sen verran nestettä ettei kuivaa jauhetta jää astiaan.

24 tunnin jälkeen mömmö on ruskeaa (näyttää kyllä ihan siltä itteltään, mutta ei onneksi haise siltä :D) Haisee leikatulta ruoholta. Pintaa kun raapaisee sisäosan pitäisi olla vihertävämpi. Kuvasta ei huomaa kun on huono kamera. Pikkasen hanasta lämmintä/kuumaa vettä. Sen verran että koostumus on levitettävä eikä kokkareinen. Voisin verrata jogurttiin tai perunamuussiin.

Levitys päähän jakaus jakaukselta, en käytä kampaa vaan jaottelen hiuksia sormin. Helpointa jos joku toinen levittää mutta kyllä tämänkin oppii sotkun kautta. Keon päälle kelmua tai hedelmäpussi.

Viimeisenä silauksena "The Hennauspipo", tämä on perheessä perinne. Äiti käyttää villapipoa, minä ostin oman plöröpipon. Mikä tahansa riepu kelpaa joka pitää vähänkään lämpöä sisäpuolella. Annan kasan muhia päässäni kolme tuntia ja pesen sen pois. Ei shampoota, eikä hoitoainetta. Lopputulos on oranssihtava mutta tummuu parissa päivässä punaruskeaksi. Siitä kuvaa myöhemmin koska projekti on vielä kesken. Tässä voi katsella telkkaria, plärätä kynsiä tai mennä kylpyyn. Mitä tahansa rentouttavaa. Mömmön voi pitää myös yön yli jos huvittaa, tai sattuu nukahtamaan kesken. Hennailuinfoa suomeksi löytyy TÄÄLTÄ